top of page

Biografi

Pianisten Emma Johansson är född och uppvuxen i Göteborg. Hon är prisvinnare i flera nationella tävlingar, bl.a. Steinwayfestivalen, och har erhållit prestigefulla stipendier och utmärkelser från bland annat Kungliga Musikaliska Akademien, Frimurarorden, Anders Sandrews Stiftelse, Kempe-Carlgrenskafonden, Willinska stiftelsen, Kungliga Musikhögskolan och var Fredrika Bremers musikstipendiat år 2016.

 

Hon spelar regelbundet konserter som kammarmusiker och som solist i Stockholm och Göteborg och har även uppträtt i Europa och i Asien.

 

Emma har gästat flera piano- samt kammarmusikfestivaler i landet som bl.a. Helsingborgs pianofestival, Change Music Festival, Trelleborgs pianofestival,  "Musik i Fjärdarna" i Hudiksvall, Göteborgs pianofestival och Tengstrandfestivalen i Växjö.

 

Studierna i Stockholm ledde till en masterexamen och solistdiplom från Edsbergs Musikinstitut, Kungliga Musikhögskolan, där hon studerade piano för prof. Mats Widlund och kammarmusik för prof. Mats Zetterqvist. Studierna avslutades med en diplomkonsert i Grünewaldsalen, Stockholms Konserthus i maj 2019.

 

Emma har uppträtt tillsammans med världspianisten Per Tengstrand och har varit solist med flera orkestrar då hon framfört pianokonserter av bland annat R. Schumann, W. A Mozart, V. Kapralova och W. Stenhammar. 

 

Sedan 2019 är hon en av grundarna och konstnärlig ledare för intervju- och konsertserien ”I Framkant Med” i Göteborg, som bjuder in världsartister inom klassisk musik och personer som är ledande inom andra områden än musiken (exempelvis entreprenörer, idrottare, konstnärer).

 

Emma har även spelat in för Sveriges Radio P2.

Emma Johansson | Piano
bottom of page